Våre fjorder

Nærøyfjorden
Den smale og spektakulære Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden er omkranset av bratte fjellsider med snødekte topper som rager 1800 meter over havet, med brusende fossefall og idylliske grender langs fjorden. Bli med på UNESCO fjordcruise og opplev et av de flotteste og mest populære fjordområdene i Norge. 

Dette er et område som er vurdert til et av verdens vakreste fjordlandskap og som står på UNESCO sin verdensarvliste.
Du kan velge å starte fra Flåm eller Gudvangen.
 

Sognefjorden
De klassiske bilferjene mellom Gudvangen og Kaupanger tar deg med på en reise gjennom noen av Norges vakreste fjordlandskap. Du seiler gjennom fjorder som står på UNESCOs verdensarvliste, med majestetiske fjell, vill natur og idylliske landsbyer. Fergeturen er en unik mulighet for å oppleve flere av de vakreste fjordene i Norge – på samme tur: Nærøyfjorden, Aurlandsfjorden og Sognefjorden. De klassiske bilfergene tar deg med på et 48 kilometer (39 miles) fjordcruise – på kloss hold til det beste fjordlandskapet på Vestlandet. 

 

Lysefjorden
Lysefjorden, som ligger i Forsand kommune er 42 kilometer lang og 422 dyp. Når du seiler langs fjorden med turistferjen kan du oppleve Preikestolen, det fantastiske fjellplatået som rager 604 meter over Lysefjorden og er rangert som et av Norges fremste naturbaserte reisemål. 

Du kan også oppleve Kjerag på sydsiden av Lysefjorden, dette fjellplatået ligger på 1100 meter over havet. Er du heldig kan du få høre Kjeragsmellet og se Kjeragbolten. 
Fjorden er fyllt med opplevelser fra fossefall, dyreliv, spennende geologi, samt vill og vakker natur. 
 

Geirangerfjorden
Geirangerfjorden er en 15 kilometer lang arm av storfjorden og er på UNESCOs Verdensarv liste sammen med Nærøyfjorden. Fjorden er en av Norges mest besøkte attrasjoner, og gir deg en spektakulær opplevelse i fjord Norge. 

Fjorden gir deg en vakker opplevelse i fjordlandskapet, omkranset av høye fjell, hvor fraflyttede gårder klamrer seg til fjellsidene, På turen mellom Geiranger og Hellesylt kan du se knivsflåfossene, kjent som De syv søstrene og Friaren. Du kan også se fossen brudesløret, på turen gjennom fjorden. 
På turen gjennom Geirangerfjorden vil du oppleve Norsk natur på sitt aller beste på kloss hold. Vill og vakker natur og yrende dyreliv, der ingen skulle tru at nokon kunne bu.  
 

Hjørundfjorden
Oppdag dei majestetiske Sunnmørsalpane frå den storslegne og 35 km lange Hjørundfjorden i Møre og Romsdal. The Fjords ønsker deg velkommen om bord i vår expressbåt som går i daglig rute mellom Ålesund og Øye. Du kan også gå på eller av/på Trandal eller Urke, her er det bare å gi beskjed til mannskapet om bord eller vertene på Urke eller Trandal.

Fjord Cruiset er en utmerket og stressfri måte å ta seg fra A - B igjennom det storslåtte landskapet Hjørundfjorden har å by på. Ruten er lagt opp for å ivareta både topptur entusiasten som vil bestige Slogen eller Saksa, mosjonisten i lett turterreng langs fjorden eller turisten som skal videre igjennom Norangsdalen enten fra Geiranger eller fra en weekend tur på Hotell Union Øye. Her er det mange varianter og valg muligheter. Der er også buss korrespondanse til Hellesylt med videre forbindelse med vårt fjordcruise på Geirangerfjorden.

Oslofjorden
Seil innerst i Oslofjorden fra kaia ved Operahuset, langs byens strandlinje mellom små øyer mens du passerer landemerker og historiske steder.

Oslofjorden går 12 mil sørover fra Oslo. Fjorden går nordover fra Ås og Nesodden før den svinger ved Oslo og går rett sørover i ti mil til Tønsberg og Fredrikstad. Da brer fjorden seg i en stor og øyrik skjærgård fram til Langesund og Strömstad som markerer overgangene til sørlandskysten og den svenske vestkysten. Wikipedia