Sognefjorden

De klassiske bilferjene mellom Gudvangen og Kaupanger tar deg med på en reise gjennom noen av Norges vakreste fjordlandskap. Du seiler gjennom fjorder som står på UNESCOs verdensarvliste, med majestetiske fjell, vill natur og idylliske landsbyer. 


Turen

Fergeturen er en unik mulighet for å oppleve flere av de vakreste fjordene i Norge – på samme tur: Nærøyfjorden, Aurlandsfjorden og Sognefjorden. De klassiske bilfergene tar deg med på et 48 kilometer (39 miles) fjordcruise – på kloss hold til det beste fjordlandskapet på Vestlandet. 


Hvis du tar fergen fra Gudvangen, starter cruiset gjennom den  smale og majestetiske Nærøyfjorden. Når snøen smelter i juni, kan du se opp til 25 fosser, som Kjelfossen i Gudvangen, som har et fritt fall på 840 meter.  

Turen går videre gjennom Aurlandsfjorden, som også er en del av UNESCOs verdensarvliste. Innerst i fjorden, seiler fergen langs den lille bygda Frønningen. Bygda har ingen veiforbindelse. Du kan bare komme dit med båt. Der kan du se den legendariske Frønningen skogbruksherregård – en historisk herregård som ligger ved fjorden.


Sesong: Vår, Sommer, Høst
Varighet: 2-4 timer
Dager: Alle
Avgabg fra: Gudvangen og Kaupanger

Klikk på linken for å bestille Fjord Cruise Oslofjord