Sidersmaking i kombinasjon med besøk på fruktgårdene er blitt en snakkis. Å komme inn på tunet og høre bonden fortelle om den autentiske produksjonen og prosessen er virkelig noe du bør sette på to do listen.
Starter du ditt fjordcruise i Odda foreslår vi at du hopper av siderbåten på Aga. Her mellom høye fjell og i hjerte av Hardanger ligger Aga sideri idyllisk til. På denne fruktgården er Joar Aga syvende generasjon bonde, og startet Aga sideri i 2018. Gården ligger tett på både fjell og fjord og Sørfjorden har et ypperlig klima for fruktdyrking. I bratte bakker dyrker de en håndfull ulike eplesorter som de forsiktig høster og foredler til bruk i både most og sider.
Etter stoppet på Aga, ombord på Aurora of the Fjords igjen, fortsetter turen til Lofthus. Det blir en kort etappe med siderbåten, men god nok tid til å hvile ben og ta seg en matbit med lokale smaker ombord.
Sidersmaking Hardanger avsluttes med overnatting på det ærverdige Brakarnes. Det historiske hotellet er en opplevelse i seg selv med sjel og god mat. Aurora of The Fjords legger til kai i gangavstand til hotellet. Etter en deilig frokost starter neste dag hvor dere slapp dagen før. Siderbåten har avreise fra Lofthus i retning mot Odda kl.15.45 og i forkant av dette, foreslår vi sidersmaking på Lofthus Ekspedisjon. Denne starter kl.14.30 og her blir det servert ulike sorter med sider.
Sidersmaking Hardanger avsluttes ombord på Aurora of The Fjords. Returen til Odda nytes ombord med en slående vakker utsikt over fjord og fjell.
Vi anbefaler å booke din sidersmaking på forhånd. Hos Taste Hardanger finner du de fleste sideriene og kan booke din sideropplevelse.